Welcome

Dobrodosli na oficijalni blog naseg online casopisa i foruma Gamers Space. Nadamo se da vam se svidja izgled kao i sadrzaj naseg bloga i nadamo se da mozete saznati mnostvo stvari i informacija. Ukoliko zelite da se pridruzite nasoj zajednici ragistrujte se na http://placeforgamers.express-forum.com/forum.htm.

27 новембар 2008

Sony najavio AC dupli adapter


Jeste li primetili da danasnje konzole dolaze sa, ili omogucavaju upotrebu dva ili vise kontrolera a da dobijate punjac za samo jedan? Pogotovo je tu slucaj sa Wii-om koji ima samo jedno kuciste za punjenje. Ali PS3 je korak ispred. Kompanija je najavila novi AC Adapter za njihovu popularnu konzolu koja moze da puni bilo koja dva kontrolera sa USB-om kompaktibilna punjacu. Kontoroleri koji odgovaraju ovom punjacu su: DualShock 3 bezicni kontroler, SIXAXIS bezicni kontroler, Bluetooth Headset, i prikljucna Wireless Tastatura. Na srecu, AC adapter ce moci da puni vase kontroelre bez potrebe da PS3 bude ukljucen. Takodje, fukcionisace ia na PSP-2000 i PSP-3000. AC Adapter ce kostati $24.99 i bice dostupan od druge nedelje decembra.

Vojska ulaze $50 mil. u gaming industriju


Vojska je jos ranije imala svoj udeo u igrama praveci igre koje vas stavljaju u pravi rat, poput America's Army ili Full Spectrum Warrior. Kako su napisale vojne novine Stars & Stripes, vojska je ulozila 50 miliona dolara za proizvodnju igara i igracke opreme koja pocinje od 2010. Projekat Executive Office-Simulation Training and Instrumentation iliti skraceno PEO-STRI, ce funkcionisati kao prava izdavacka kuca igara. Priva igra koja ce izaci iz novog gaming studija je Game After Ambush, koji ce biti nastavak predjasnjeg FPS simulacije DARWARS Ambush iz 2006. Prema direktoru PEO-STRI-ja, Leslie Duvow-a, vojska planira da izbaci razne vrste volana, slusalica i drugih oprema za PC koje treba da izadju na 53 lokacije sirom Amerike, zatim u Nemackoj, Italiji i Juznoj Koreji do Septembra 2009.

Izasao Wii Speak


Sa izlaskom Animal Crossing: City Folk za Nintendo Wii prosle nedelje, Nintendo je izbacio na trziste i svoj Wii Speak. Wii Speak dolazi u paketu sa primerkom igre a moze se kupiti i zasebno po ceni od $29.99. Nintendo planira da izbaci i Wii Speak kanal, za nekih mesec dana, za one koje bi hteli da koriste funkcije Speak-a i van igre. Da bi pristupili kanalu, korisnici moraju da unesu jednotrajnu sifru koja dolazi sa napravom.

Fable II dolazi na PC?


Procula se glasina da ce Lionhead Studios-ov RPG Fable II mozda izaci na PC. Prema Nemackom gaming sajtu Gamona, od nekog nepoznatog izvora je dostigla vest da Fable II za PC treba da izadje 15. Februara 2009. Kada je Fable II izasao za Xbox360, postala je najprodavanija igra meseca, pokupila gomilu pozitivnih kritika i dobila ocenu 9.0. Originalni Fable je izasao Septembra 2004. za Xbox, a Septembra 2005. je izasla i za PC pod nazivom Fable: The Lost Chapters.