Welcome

Dobrodosli na oficijalni blog naseg online casopisa i foruma Gamers Space. Nadamo se da vam se svidja izgled kao i sadrzaj naseg bloga i nadamo se da mozete saznati mnostvo stvari i informacija. Ukoliko zelite da se pridruzite nasoj zajednici ragistrujte se na http://placeforgamers.express-forum.com/forum.htm.

17 новембар 2008

Spider-Man: Web of Shadows review


Igrao sam novu Spiderman igru za DS i mogu reci da je jako dobra. Igra fantasticno izgleda na DS-u iako ne koristi Touch Screen nesto pretjerano. Igra se igra u standardnom 2D stilu koji je i najpogodniji za igranje na DS-u. Grafika je odlicna (pokusano je postici sto bolji 3D efekat i to je bio pun pogodak). Sto se kontrola tice one su jednostavne i svode se na nekoliko njih koje se mogu kombinirati (neke od njih su: skakanje, udaranje, mreza, promjena odjela, itd.). Medju sekvence isto nisu lose ali bi mogle biti malo bolje odradene. Sto se zvuka tice on nije los i ispunjava ono cemu i sluzi. Jedna od stvari koja mi se svidja jeste ta da se u pojedinim djelovima igre cuje Spiderman-ov glas kada daje neke instrukcije i sl. Gameplay je odlican i nije usporen. Jedan od glavnih aspekata ove igre jeste njegova prica. Ona se zasniva na tome da stvorenja nalik Venomu samo manjih dimenzija u u vecim kolicinama napadaju grad i pokusaju preuzeti koga god stignu. Vas cilj je naravno da to sprijecite. Jedna od specijalnih funkcija u igri jeste promjena odjela koja vam omogucava da mijenjate izmedju obicnog odijela i crnog Venom Spiderman odijela. Kada mijenjate odijela mijenjate i sposobnosti. Npr. kada promijenite odijelo i postanete "crni" Spiderman vise nemate opciju da ispaljujete mrezu ali zato imate opciju "Dash" koja predstavlja jos jedan napad koji se ustvari sastoji samo iz toga da se zaletite naprijed. Pored za napad ima jos jednu dobru opciju. Ako koristite ovo u kombinaciji sa skokom mozete preskociti mnogo vece razdaljine. Naravnop sta bi Spiderman igrica bila bez jednog Shop sistema. I ovaj put pomocu poena koje skupljate mozete kupiti nove kombinacijske napade. To bi bilo sve za ovu igru. Mislim da bi je trebao uzeti svako ko zeli da se zabavi, a ne samo fanovi.

Gamespot Screenshots

YouTube Gameplay Video

Wii Music prodat u samo 81.000 primeraka


Otkada je Wii Music stavljen u prodaju 20. Octobra ove godine za 11 dana prodato je samo 81.000 primeraka ove igre. Ako uporedimo Wii Fit koji je prodat u 687.700 primeraka u isto vreme ovo je vrlo lose za Nitendo. Naime na ovogodisnjem E3 sajmu su objavljeni mnogi Music hitovi za ovu konzolu kao sto su Rock Band, Guitar Hero: Rock Revolution ili Ultimate Band, a Wii Music sa svojim ne bas sjajnim hardwerskim komponentama. Kako je Nitendov podpredsednik markentinga, Cammie Dunaway, izjavio: "Kada pogledamo naslov poput Brain Age-a mozemo videti da su oni imali slican pocetak kao i Wii Music a kasnije je prodat cak u 2.5 miliona primeraka, mislim da ljudi tek pocinju da shvataju sustinu Wii Music-a".

Battlefield Heroes tek u 2009


EA DICE pored obajvljivanja nove igre Mirror's Edge nije se previse fokusirala na zavrsavanje online shootera Battlefield Heroes. Iako su izdali beta verziju ovog leta, 14. Novembra download beta verzije je ukinut sa oficijalnoh sajta radi "peglanja" bugova u finalnoj verziji. A novu beta verziju mozemo ocekivati tek u sledecoj godini.